Šumperk.info

zataženo zataženo, 4°C

Dnes je sobota 20.4 a svátek má Marcela

Aktuality:


Fotbal: Šumperk dal venku čtyři góly a veze si tři body z Havlíčkova Brodu

29. 10. 2017 v 09:50

Po předchozích dvou porážkách fotbalisté Šumperku v divizi opět zabrali a v sobotu si připsali přesvědčivou výhru na hřišti Havlíčkova Brodu. Zaokrouhlili tak svůj dosavadní účet v tabulce skupiny D na dvacet bodů.


„Zatím můžeme být spokojení, ale utkání nebylo vůbec jednoduché. Soupeře mám nastudovaného a líbí se mi, že chce předvádět fotbal. Hrálo se na jeho nové umělce, takže z hlediska terénu to bylo dobré, zápas zvládl i rozhodčí, když nechal hru plynout, zbytečně se nepřerušovalo,“ ocenil kvalitu sobotního duelu Bohdan Hecl, trenér Šumperku.


„Utkání bylo tvrdé, ale férové, plné důrazných soubojů, což mám rád, i když hráčům se to někdy možná nelíbí, jenže fotbal je chlapská hra, není pro slečinky,“ dodal s úsměvem Bohdan Hecl.


Jeho svěřenci pak již poněkolikáté předvedli na hřišti protivníka hodně vlažný začátek, kdy úvodních patnáct minut Havlíčkův Brod hosty k ničemu nepustil a hrálo se výhradně na šumperské polovině.


„Sice jsme pozorně bránili, ale byli strašně pasivní a báli se hrát. Dvě tři přihrávky za sebou byl na naší straně zázrak,“ přiznal šumperský lodivod.


Celek ze severu Moravy spasila až dobře sehraná standardní situace, kdy Podhorný prodloužil míč na zadní tyči k Purzitidisovi, jenž zamířil přesně – 0:1.


Po tomto gólu, kdy Šumperk vytěžil z minima maximum, se konečně dostal více do hry, držel s protivníkem krok, i když později musel ve druhé půli odvracet jednu jeho velkou šanci, při níž došlo ke krvavému zranění gólmana Kreizla, jenž dostal nešťastně míčem do nosu. Po ošetření však mohl pokračovat ve hře.


V 67. minutě se podruhé měnilo skóre. Po akci Ševčíka se z dorážky prosadil Lukáš Horák, hosté rázem vedli o dva góly a mohli být o něco klidnější.


Jenže záhy protivník kontroval snížením na 1:2 střelou z hranice malého vápna a bylo zaděláno na drama. Domácí se rázem notně tlačili dopředu, Šumperk potom měl jen málo brejkových situací, z nichž by pojistil náskok.


Až v 77. minutě se krásně placírkou zhruba ze dvanácti metrů trefil k tyči Bernard, v nastaveném čase pak zpečetil výsledek střídající Křepelka.


„Závěr jsme zvládli skvěle, ale výsledek úplně neodpovídá dění na hřišti, soupeř byl velice kvalitní, zkrátka to dnes hodnotím jako zlaté body, takže spokojenost. Ale zase opakuji, že zápasy venku jsou pro nás složité. Než se chytneme, dlouho nám to trvá a někdy to ani nestihneme, dnes to naštěstí vyšlo,“ dodal na závěr Bohdan Hecl.


FC Slovan Havlíčkův Brod – FK Šumperk 1:4 (0:1)


Branky: 70. Veselský - 19. Purzitidis, 67. Horák, 77. Bernard, 91. Křepelka. Rozhodčí: Gasnárek - Hovorka, Vondryska. ŽK: Prchal, Mrázek – Olejník, Horák. Diváci: 95.


Šumperk: Kreizl – Olejník, Purzitidis, Španihel, Jurásek – Bernard, Ševčík (79. Křepelka) – Horák, Rozsíval (86. Dostál), Podhorný (90. Muzikant) – Nimrichtr. Trenér: Bohdan Hecl.


Autor: Miroslav Pergl
Zdroj: https://sumpersky.denik.cz/fotbal_region/sumperk-dal-venku-ctyri-goly-a-veze-si-tri-body-z-havlickova-brodu-20171029.html


Autor: FK SAN-JV Šumperk Zdroj: http://www.fotbal-sumperk.cz/i...911&page3=

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama