Šumperk.info

zataženo zataženo, 6°C

Dnes je sobota 20.4 a svátek má Marcela

Aktuality:


Legenda české popmusic Dalibor Janda oslaví v Šumperku 65´

23. 5. 2018 v 09:25 - Jeden z nejúspěšnějších zpěváků v historii české popmusic Dalibor Janda oslaví v tomto roce svoje 65. narozeniny velkým celoročním turné slavnostních koncertů v Čechách i na Slovensku, nazvaných jednoduše Dalibor Janda „65“ Říká si Hurikán. Během vystoupení jej vždy doprovodí jeho excelentní kapela Prototyp, která slaví již svoje 35. narozeniny po boku Dalibora. Na tento megakoncert se můžete v Šumperku těšit ve středu 19. září.
Dalibor Janda
Dalibor Janda

Nikdo nepochybuje o tom, že sály a haly budou opět nabité diváky. Hity jako Hurikán, Kde jsi, Kličkovaná, Oheň, voda, vítr, Padá hvězda, Žít jako kaskadér, Vchází bez vyzvání a další budou zpívat tisíce fanoušků všech věkových kategorií a opět se ukáže, že melodické písničky, které prověřil čas, nestárnou.Do čela české populární hudby vstoupil tento zpěvák s nezapomenutelným chraplákem v roce 1983 na festivalech Bratislavská lyra a Děčínská kotva. Jeho první hit Jahodový koktejl vyšel v témže roce. O sedm let později založil hudební vydavatelství Hurikán, kde do dnešního dne vyšlo téměř 100 titulů hudby a mluveného slova.V dobách největší slávy získal několik Zlatých desek, dvě Platinové desky (za dva miliony prodaných nosičů), ocenění na festivalech a třikrát za sebou vyhrál anketu popularity Zlatý slavík. Navíc jako jediný zpěvák v této anketě hned několikrát porazil Karla Gotta.

Dalibor Janda nedávno oslavil jubilejní 4500. koncert. V současné době sleduje v klidu dění na české hudební scéně a je její nedílnou součástí, aniž by se musel zviditelňovat v bulváru a za každou cenu se prosazovat jakýmikoliv nestandardními způsoby. Patří do špičky české hudební scény a jeho publikum mu zůstalo nejen věrné, ale pod pódii pravidelně stávají i fanynky a fanoušci ve věku Daliborovy také zpívající dcery Jiřiny Anny Jandové, která vystoupí jako host na šumperském koncertu. A další hosté budou jako překvapení.
Trpělivá a pečlivá práce na nových projektech je dokladem toho, že když se k talentu přidá pořádná dávka profesionality, odezva vždycky přijde," prohlásilkamarád a textař téměř stovky Daliborových hitů Jan Krůta.Dalibor Janda s kapelou Prototyp vystoupí ve středu19. záříod sedmi večer ve velkém sále domu kultury. Vstupné na sezení je za 290, 350 a 390 korun. Více informací získáte na dksumperk.cz



Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama