Šumperk.info

zataženo zataženo, 5°C

Dnes je pátek 19.4 a svátek má Rostislav

Aktuality:


Galerie Jiřího Jílka se snad brzy otevře veřejnosti

16. 2. 2021 v 14:35
FOTO: DK Šumperk
FOTO: DK Šumperk

Galerie Jiřího Jílka je stále připravena na okamžité otevření, pokud dojde k uvolnění vládních opatření. V těchto dnech je zde instalována výstava Luďka Vojtěchovského.

„Galerie i přes covidovou krizi díky nelehké a důkladné práci jejího kurátora Miroslava Kovala dokázala během nejsložitějších dob připravit pro diváky zajímavý program,“ říká produkční Monika Faltusová.

Zaměstnanci domu kultury s kurátorem Galerie Jiřího Jílka pevně doufají, že postupná uvolňování, či drobné změny v protiepidemickém systému PES dovolí alespoň částečné otevření výstavního prostoru veřejnosti.

„Chceme galerii otevřít ihned, jak to bude alespoň trochu možné. Budeme tak reagovat na aktuální vývoj situace. Ať už se bude jednat o snížený počet návštěvníků nebo jiné omezení. Teď nám naději do žil nalévá i rozhodnutí poslanců o neprodloužení nouzového stavu,“ doplnil dramaturg domu kultury Ondřej Procházka.

V současné době dům kultury nabízí alespoň možnost shlédnout část výstavy na svých facebookových a webových stránkách. Tam pak veřejnost najde i všechny potřebné informace k výstavě.


Autor: Dům kultruy Šumperk Zdroj: https://www.dksumperk.cz/galer...verejnosti

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama