Šumperk.info

polojasno polojasno, 0°C

Dnes je pátek 26.4 a svátek má Oto

Aktuality:


Fotbal: Šumperk na úvod prohrál gólem ze sporné penalty

8. 8. 2017 v 11:05
FOTO: fotbal-sumperk.cz
FOTO: fotbal-sumperk.cz

S téměř totožným kádrem a jen několika málo změnami vstoupil do nové sezóny Šumperk. Hlavní změny jsou, že odešel Můčka zpátky do Uničova a Krayzel do Sigmy.

Naopak přišli Šinogl se Smržem z Velkých Losin a Muzikant s Pourzitidisem z Uničova a Olejník z Mohelnice. Tři z těchto pěti hráčů však mají problémy.

„Věděli jsme, že Vrchovina bude těžký soupeř, protože jsme měli informace, že hodně posílili a navíc tady chodí hodně diváků,“ zmínil přípravu na zápas vedoucí mužstva hostů Ladislav Šabo.

Domácí byli na začátku utkání malinko lepší, více na míči a důraznější.

V 18.minutě Podhorný sám před gólmanem trefil tyč a z dorážky minul odkrytou bránu Rozsíval. V 35.minutě Filip Rozsíval z podobného místa znovu netrefil.

„Pro nás bylo v minulé sezóně obrovským přínosem to, že Filip byl v těchto situacích v drtivé většině úspěšný,“ smutnil Šabo.

Ke konci poločasu měli zase více ze hry fotbalisté Vrchoviny, měli hodně standardek, ale hosté vše přežili.

Rozhodla tak 51. minuta, kdy po hodně sporné ruce Rýznara, která byla na hranici šestnáctky, zahrávali domácí penaltu, kterou Lukáš Michal proměnil.

„Říkali jsme si v kabině, že nesmíme dostat v prvních deseti minutách gól, že do toho nastoupíme koncentrovaně. Otázkou je, jestli by se takové ruce vůbec měli pískat, ale nechceme se na to vymlouvat,“ hodnotil nejdůležitější moment zápasu Šabo.

Šumperští fotbalisté měli ještě jednu velkou šanci, když Rozsívalovu standardku zakončil ve skluzu Nimmrichtr, ale trefil brankáře.

Šumperk si pak už žádný větší tlak na vyrovnání nevytvořil.

„Pro nás to byl remízový zápas. Hráli jsme kompaktně a neudělali jsme téměř žádnou chybu. Je to určitě dobrá změna oproti minulé sezóně, kdy jsme dostávali hodně branek, i laciných. Ale tentokrát jsme si toho nevytvořili úplně moc v ofenzivě,“ srovnával vedoucí Šumperka.

Šumperk čeká v dalším kole v neděli od 17 hodin tým Rosic, který skončil dvakrát po sobě v této soutěži třetí.

SFK Vrchovina – FK Šumperk 1:0 (0:0)

Branka: 51. Michal z pen. ŽK: K. Skalník, Zbytovský – Ševčík, Smrž, Rozsíval, Nimmrichtr, Horák Rozhodčí: Vejtasa, Lenfeld, Hovorka. Diváků: 230.
Vrchovina: Šmída – Vícha, Chalupa, Smetana, Michal, Ošmera (90. Bača), Dočekal (87. Žák), M. Skalník (77. Blažíček), K. Skalník, Zbytovský Prokopec.
Šumperk: Kreizel - Jurásek (64. Olejník), Španihel, Smrž, Rýznar (75. Kotzmann) – Bernard, Ševčík (73. Dostál) – Podhorný, Rozsíval, Horák – Nimmrichtr.

Autor: Redakce
Zdroj: http://sumpersky.denik.cz/fotbal_region/sumperk-na-uvod-prohral-golem-ze-sporne-penalty-20170807.html


Autor: FK SAN-JV Šumperk Zdroj: http://www.fotbal-sumperk.cz/i...889&page3=

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama