Šumperk.info

slabý déšť slabý déšť, 8°C

Dnes je pátek 19.4 a svátek má Rostislav

Aktuality:


Fotbal: Historie se opakovala, Šumperk po roce slaví záchranu v divizi

27. 6. 2017 v 15:40
FOTO: fotbal-sumperk.cz
FOTO: fotbal-sumperk.cz

„Ty poslední týdny byly pro mě i mužstvo hodně stresující. Vědomí, že i se ziskem šestatřiceti bodů stále můžeme sestoupit, nám na pohodě moc nepřidávalo, navíc máme mladý tým. Bylo to opravdu těžké a teď mi spadl obrovský kámen ze srdce,“ prozradil úvodem kouč Šumperku Bohdan Hecl, jehož celek prožil stejné peripetie již v minulém ročníku, kdy působil v divizní skupině D.


„Dva roky po sobě hrát o udržení bych opravdu nikomu nepřál, ale naštěstí stejně jako loni jsme po katastrofálním podzimu zažili parádní jaro, kdy jsme patřili mezi nejlepší mužstva v soutěži. Tento rok pak ale byl pro nás daleko složitější, neboť skupina E je podle mě daleko kvalitnější než déčko, k tomu byla tentokrát obrovsky vyrovnaná, tým se tak herně zase o něco posunul, získal zkušenosti a věřím, že příští ročník už zvládneme bez nervů,“ pokračuje Bohdan Hecl.


V samotném nedělním střetnutí byla zcela zřetelná motivace na straně domácích fotbalistů, Přerov pak dorazil do Šumperku jako jistý sestupující.
Domácí nakročili za klíčovou výhrou díky dvěma povedeným standardkám, kdy se do poločasu dvěma góly prosadil Jan Nimrichtr.


„Tady to vypadalo, že už můžeme být v klidu, jenže po naší fatální hrubce se soupeř dostal na dostřel, naštěstí jsme záhy proměnili penaltu a ve zbytku hry měli navrch,“ popsal jeden z rozhodujících momentů tohoto duelu šumperský lodivod.


Zkraje druhé půle Přerov sice Zimčíkem kontroval na 2:1, ale přesně za minutu domácí zahrávali pokutový kop, který proměnil nejlepší šumperský střelec Filip Rozsíval, jenž si své konto později rozšířil další trefou.


Definitivní podobu výsledku dal v 78. minutě střídající Pavel Novák a utkání se víceméně dohrávalo v domácí eufórii.


„Jsem opravdu rád, že jsme záchranu zvládli, stejně jako loni jsem zase z toho všeho totálně vyčerpaný," dodal závěrem Bohdan Hecl.


FK Šumperk – 1. FC Viktorie Přerov 5:1 (2:0)


Branky: 25. a 38. Nimrichtr, 52. (pen.) a 59. Rozsíval, 78. Novák - 51. Zimčík. Rozhodčí: Hlubinka – Nejezchleb, Heger. ŽK: Rozsíval – Grečmal. Diváci: 250.


Šumperk: Kreizl – Můčka, Španihel, Krayzel, Kotzmann – Bernard, Ševčík (59. Jurásek) – L. Horák (59. Rýznar), Rozsíval, Podhorný – Nimrichtr (69. Novák). Trenér: Bohdan Hecl.


Přerov: Čech – Masný (64. Raška), Bubeník, Grečmal, Koller, Bielko, Hrabal, Zimčík, Chuda, Blažkovský, Kopecký. Trenér: Jaroslav Matějíček.


Autor: Miroslav Pergl
Zdroj: http://sumpersky.denik.cz/fotbal_region/historie-se-opakovala-sumperk-po-roce-slavi-zachranu-v-divizi-20170612.html


Autor: FK SAN-JV Šumperk Zdroj: http://www.fotbal-sumperk.cz/i...883&page3=

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama